Wij zijn volt

Wij zijn volt, een Europese beweging

Jouw dagelijks leven start bij jou thuis. In jouw stad, in jouw straat. Dat is waar de gevolgen van corona, klimaatverandering en politieke beslissingen tot leven komen. Wij werken aan een Europese Unie voor iedereen. Ook lokaal.

De toekomst vraagt een ander verhaal. Een verhaal dat constructief en vernieuwend is.

Doe Lokaal.

Denk aan de Weense aanpak van het woningtekort, een samenwerking tussen woningcorporaties, beleggers en overheid, of aan sanctuary cities zoals Barcelona, die vluchtelingen veilig opvangt. Of kijk naar Frankfurt, waar Volt een wethouder voor digitale zaken heeft aangesteld om overheidsdiensten toegankelijker te maken en om te zorgen dat iedereen meekomt met de digitale veranderingen van deze tijd.

Wij zetten ons in om samenwerking over de grens te verbeteren. Juist lokaal. We willen zorgen voor grensoverschrijdende ov-verbindingen, voor duurzaam toerisme, voor meer culturele samenwerking en een gezamenlijke aanpak van criminaliteit. Dankzij goed contact tussen onze lokale en landelijke vertegenwoordigers. Overal in Europa kunnen we deze ambities waarmaken.

Lokaal zal Volt altijd met een Europese blik kijken naar kansen en uitdagingen. Volt haalt de beste voorbeelden uit Europa naar Nederland, om praktische oplossingen voor lokale uitdagingen te vinden.

#GeneratieVolt

Europese inspiratie...

Volt haalt de beste ideeën uit Europa. Betaalbaar wonen zoals in Wenen, gratis schoolmaaltijden zoals in Zweden en een wethouder Digitale Zaken zoals in Frankfurt.